Johnsson, Arne f. 1950

Arne Johnsson som är uppväxt i Madesjö och också arbetar på Nybro bibliotek debuterade 1985 med lyriksamlingen Förvandlingar. Han räknas som en av de ledande poeterna i sin generation och har erhållit flera litterära utmärkelser. Under åren 2010-2014 var J en uppskattade konferencier för En kväll i böckernas värld som var ett årligt arrangemang som Nybro bibliotek ordnade på Kristallen med kända svenska författare.

MJ

http://sv.wikipedia.org/wiki/Arne_Johnsson

http://www.barometern.se/nyheter/det-forflutna-finns-standigt-narvarande/

Arne Johnssons bibliografi:

1985 Förvandlingar (dikter)

1986 Himmelsfärd (snart grönskar alla träd) (dikter)

1988 Ett paradis, trängt (dikter)

1992  Dess ande kysst (dikter)

1994 Fåglarnas eldhuvuden (dikter)

1995 Storm av samtidighet. Dikter 1985–1995

1998 Marken lyste även i drömmen (dikter)

1999 och som en drömmande är du (cd-skiva med dikter)

2000 För länge sedan var vi vid en sjö (essäer)

2001  Jag har sett (dikter, tillsammans med fotografen Jan-Peter Lahall)

2002 Del av detta och avskild som alla (dikter)

2003 Elementens minne Allt bevaras förvaras (dikter med bilder av grafikern Eigil Thorell, och ett förord av Birgitta Lillpers)

2004 Där med längtan spilld ut i larmet (dikter)

2007 Bäras utan namn till natt till morgon (dikter)

2010 Reidjz (dikter)

2012 Minnena och ljuset (dikter, tillsammans med fotografen Jan-Peter Lahall

2021  Zoetrop (dikter)

 

Sidebar